Păstrăm tradiția produselor românești din 2011

Caută
Close this search box.

Povestea noastră

Povestea Noastră

Suntem tineri, dar am adunat într-o afacere de familie pusă pe picioare la oraş, bucate făcute după reţetele moştenite de la bătrânii noştri bunici, sârbari respectabili de-i știe tot Buzăul.

Păi cum Doamne fereşte să uit când venea Crăciunul şi mă duceam la bunici în fundul grădinii, prin troienele cât mine, la tăiatul porcului. Şi ce-l mai călăream înainte să-l pârlească şi ce chiote erau pe mine de ştia tooata lumea că porcul nostru şi-a dat obştescul sfârşit.

Cu obrajii roşii ca vinul fiert veneam în casă şi stăteam lângă bunica când făcea cârnaţii, ţineam maţele să iasă bine, să nu se crape. Pârleam şorici şi slană în sobă şi mâncam cu varză murată. Asta-i cu Crăciunul pe care mi-l amintesc eu, cu familie, cu pregatiri …

… Iar când tăiau hălcile de carne pentru babic…că nu-i sârb de nu are babic, asta-i alta amintire frumoasa in familie. Si nu ne trebuia ocazie specială să-l mâncăm, ba mai mult, facea bunica omlete cu babic, tocăniţe, ciorbe de zarzavat cu babic, ciulama de ciuperci cu babic, hohooo câte şi mai câte!

Carnati Bunatati Traditionale
Babic Bunatati Traditionale

Şi-am crescut, şi am fost invadată ca noi toţi de E-uri şi aditivi şi conservanţi şi peste toate astea de moderna emblemă ECO.

În 2011 am stat și m-am gândit… ce toţi spun cu nasu-n vânt că-i eco, că sună cool, de secolul XXI, este de fapt e mâncarea sănătoasă, deliciosă făcută cu dragoste şi răbdare de mâinile bătotorite ale bunicilor mei de care mie mi-a fost dor cât am stat departe de Buzău şi-am tot sperat să o găsesc prin magazine.

Şi-am zis să profit că tot mai sunt în viaţă bunii mei bunici şi să le redau bucuria de a face bucate tradiţionale cu miros de fum şi stropite cu ţuică şi cu vin de pe la noi.

Nu am putut sta cu mâinile în sân şi cu pofta-n cui, am venit acasă şi-am deschis Bunătăţi Tradiţionale, unde vă așteptăm și pe voi să gustați din produsele noastre.

by Bunatati Traditionale

Password Requirements:

  • At least 8 characters
  • At least 1 lowercase letter
  • At least 1 uppercase letter
  • At least 1 numerical number